LLH’s ærespris 2011

æresprisbilde - Blikk

(Foto: Blikk)

Jeg ble fryktelig glad og stolt da jeg ble tildelt LLH’s ærespris for 2011.
Typisk nok var jeg i Chicago, USA da prisen ble delt ut, men her er begrunnelsen fra komiteen:

Æresprisen 2011 gikk til Svein Fuglestad for hans engasjement for hivsaken og den årlige hagekonserten til Aksept.Juryens begrunnelse:
Årets ærespris går til en helt unik person i norsk homobevegelse. Prisvinneren har med sitt store engasjement
klart å bygge opp et fantastisk kulturtilbud med et politisk, sosialt og solidarisk tilsnitt.

Prisvinneren har siden 2002 vært primus motor for en konsert som har blitt en fast post på programmet i begynnelsen av Skeive dager. For mange starter nettopp Skeive dager med denne konserten.
Aksepts hagekonsert er solidaritetsarbeid i praksis. I Aksepts hage, tirsdagen under Skeive dager, møtes unge og gamle, heterofile og homofile, hivpositive og hivnegative – folk i alle farger, former og fasonger til tre timers underholdende solidaritetskonsert. Men en slik konsert kommer ikke av seg selv, og uten årets prisvinner ville vi ikke hatt Hagekonserten. Prisvinneren ble av en kjent norsk artist beskrevet som både en husgud og en veldig god ånd. År etter år stiller kremen av norske artister opp for å gi sitt bidrag til det solidaritetsarbeidet som Hagekonserten er, mange av Norges beste artister står i kø for å få opptre, og det kan vi først og fremst takke årets prisvinner for.
Men prisvinneren får ikke prisen bare på grunn av Hagekonserten. Han har vært engasjert i hivsaken i nærmere 20 år, først og fremst gjennom sitt virke som musikkterapeut ved Aksept og som aktiv deltager i planlegging og gjennomføring av Verdens aidsdag, først og fremst som produsent av solidaritetsgudstjenestene.
For hans store engasjement for hivsaken generelt, og for hans fantastiske arbeid med Hagekonserten spesielt,
er det med stor glede juryen gir årets Ærespris til Svein Fuglestad.

Juryen
Det er LLH Oslo og Akershus som står bak utdelingen av Homofrydpris og Ærespris. Homofrydprisen deles ut til en eller flere som har gjort seg fordelaktig bemerket i samfunnet og i mediene med støtte til lesbiske, homofile, bifile og transpersoner det siste året. Æresprisen deles ut til en eller flere personer som på en utmerket måte har gjort en særskilt innsats for lhbt-personers stilling i det norske samfunn.

Årets jury ble ledet av Dèsirèe Hafstad, nestleder i LLH Oslo og Akershus (LLH OA). Sammen med henne i juryen satt fjorårets Æreshomo, Kari Folvik og Aasmund Robert Vik (styremedlem i LLH OA).