Oppslag på www.blikk.no: Svein Fuglestad slipper ballade

Månedsavisa for homser, lesber og biseksuelle; Blikk, skrev denne saken i sin nettutgave samme dagen som singelen “Den kjente lengselen” ble lansert på iTunes.

Svein Fuglestad synger og spiller ukulele, autoharpe og loop. – Det er viktig ikke å slutte å leke selv om man har fylt 47.

Svein Fuglestad synger og spiller ukulele, autoharpe og loop. – Det er viktig ikke å slutte å leke selv om man har fylt 47.

I dag slippes singelen «Den kjente lengselen». Sanger Svein Fuglestad tror de fleste kan kjenne seg igjen i balladens tekst om kjærlighet.
Tekst: Betzy A K Thangstad torsdag 26. februar 2015 06:00

«Den kjente lengselen» handler om en ny date, eller enda et treff – som ikke ble til noe mer. Låten ble skrevet allerede for åtte år siden og er spilt inn kun med piano og vokal.

– Låten er ærlig og enkel og inspirert av en virkelig hendelse. Jeg er opptatt av relasjoner og medmenneskelige forhold. Så er det denne kjærligheten da. At en kan finne en å være sammen med, en å være spesiell for, det tror jeg er ganske gjenkjennelig, sier sanger Svein Fuglestad, som har med seg samarbeidspartner Tone Skaali på piano.

Ifølge Fuglestad skal mye klaffe i kjærlighet, ikke minst timingen.
– Du må gjerne være ferdig med tidligere forhold for å være klar for et nytt. Så har man den bagasjen man har. Mange av oss i homomiljøet har også en sterk avvisningshistorie som vi bærer på og som preger oss i relasjoner, mener Fuglestad.

Et mirakel
– Låten ble skrevet under en periode på fire år, da jeg var singel. Man kan lett bli desillusjonert og motløs. Det er et lite under når to personer møtes og begge to liker hverandre. Men det er et mirakel når timingen er der samtidig. Når begge er klar for å jobbe seg igjennom sine gamle greier og bygge en plattform sammen.

– Har du funnet den eneste ene?

– Ja, det har jeg!
Fuglestad ler høyt.

– Jeg har vært heldig, men så har jeg også jobbet for det. Det handler om å våge å gå inn i en dypere relasjon, det handler om å kle seg naken mentalt sett.

22. april skal Fuglestad og Skaali fremføre singelen live, på en lunsjkonsert på Høgskolen i Oslo og Akershus. Der jobber Fuglestad til daglig som høgskolelektor i musikk og underviser studenter på barnevern i aktivitetsfag. Tidligere var han også lektor for studenter i muntlig fortelling og drama og teaterkommunikasjon.

By på deg selv
Senere i vår vil duoen holde en lengre kveldskonsert, dato og sted er ennå ikke spikret. Men de har opparbeidet seg et bredt repertoar, der mange av låtene er gjendiktninger på rogalandsdialekt. I fjor ga Fuglestad dessuten ut elektronikalåten «Våren komme nå», også den på Fuglestads egen dialekt.
– Låten var faglig relevant for meg, jeg oppfordrer jo studenter til å våge å leke, utfordre seg selv og by på seg selv. Og så hadde jeg lenge hatt en hemmelig drøm om å bli elektronikaartist, hehe.

Den kreative høgskolelektoren driver også egen praksis som musikkterapeut og underviser musikkterapistudenter flere steder i denne teknikken. Fra 2005 til 2012 var han med i Oslo fagottkor. Mest kjent er Fuglestad trolig for hans innsats for Aksepts årlige hagefest. Han har jobbet som kulturleder på Aksept – senter for alle berørt av hiv i over 20 år og var også produsent for Solidaritetsgudstjeneste i forbindelse med markeringen av Verdens Aidsdag i Oslo i over 15 år.

– Du skal fortsette med Aksept?
– Ja, i hvert fall i år. Jeg tar ett år om gangen. Jeg har allerede sikret en del toppnavn. Artistene står i kø, og jeg må faktisk si nei til flere.

http://www.blikk.no/index.php?option=com_k2&view=item&id=12294%3Asvein-fuglestad-slipper-ballade

Comments are closed.

Post Navigation